אלשיך: "המבחן שלנו זה להוריד שחיתות ולא להראות שאנו מצליחים להרשיע"

בנצי לייזרוביץ 1 Comment on אלשיך: "המבחן שלנו זה להוריד שחיתות ולא להראות שאנו מצליחים להרשיע"

מפכ"ל המשטרה רב ניצב רוני אלשיך: "עדי מדינה זה אחד מהכלים החשובים להרתעה נגד שחיתות ציבורית ונגד ארגוני פשיעה. זו נישה שמספרת את סיפור התיק ומספקת מארג שלם. ככל שעדות עד המדינה חזקה, פתוחה ונתמכת על ידי עוד עדויות היא חלק מאד חשוב בתיק" | ולמה הוא סירב לענות האם ישנם עדי מדינה נוספים?

המפכ"ל רנ"צ רוני אלשיך צילום: כנס שדרות
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מפכ"ל המשטרה דיבר בפתיחת יומו השני של כנס שדרות לחברה המתקיים במכללת ספיר והתייחס בין היתר לחקירות ראש הממשלה ולסוגיית עדי המדינה. המפכ"ל אלשיך ציין כי עדי מדינה הם כלי מאד חשוב במסגרת עבודת המשטרה. ובהקשר זה אמר: "כל אחד יודע שלא פשוט לעשות פשיעה ולחשוב שאתה מוגן מפני מישהו שהופך את הגב אליך. לכן יזהר כל אדם מהמזכירה שלו ומנהגו. השחיתות הציבורית מאד חמקמקה וקשה מאד להוכחה ולכן אנשים לפעמים מרגישים מוגנים ומרגישים שאין באמת איום ובעיקר משתדלים לא להשאיר חתימות דיגיטליות סביבם מכל המשתמע. כאשר המעטפת הקרובה שלך יכולה להתהפך כל אחד לוקח את הדבר הזה בחשבון ומבחינתנו הכי חשוב זה שאנשים יעשו פחות עבירות כי בסופו של דבר 'שוטר מבפנים' הוא השוטר הטוב ביותר".

המפכ"ל נשאל האם ישנם עדי מדינה נוספים בתיקי נתניהו והשיב כי "איני מתכוון להדליף מי נחקר בתיקי ראש הממשלה או בתיקים פעילים באופן כללי ואני חושב שזו הנורמה שאנו צריכים לשמור. גם בארבע עיניים".

המפכ"ל המשיך וציין כי "המבחן שלנו זה להוריד שחיתות ולא להראות שאנו מצליחים להרשיע מישהו. אם מה שנעשה לא מוריד את השחיתות אנו לא נותנים שירות לחברה. אני סומך על היועץ המשפטי לממשלה ששוקל שיקולים מקצועיים ומשפטיים טהורים. יש שיקולים שעליו לשקול ולנו דווקא אסור לשקול דוגמת – האינטרס הציבורי. משטרת ישראל עם כל הכבוד עשתה ניתוח משפטי אבל הוא איננו מחייב את היועץ המשפטי שיקבל בסופו של דבר החלטה נקייה האם נכון להעמיד לדין או לא, כאשר לנגד עיניו האינטרס הציבורי.  ככל שיסתבר שלא עשינו עבודתנו בחקר האמת זה כישלון אישי שלי".

על סוגיית ההדלפות אמר כי "כבר התפרסם שבתיק ביטן למשל החקירה הייתה כשנה וחצי ואף אחד לא שמע עליה. מה שזה אומר זה שהחוקרים של המשטרה לא הדליפו, שפרקליט המדינה לא הדליף, שהפרקליט המלווה לא הדליף ושהיועץ המשפטי לממשלה לא הדליף במשך השנה וחצי הזו. אבל מה קורה ביום שבו נוגעים בנחקר הראשון? החקירה הופכת להיות גלויה. מרגע זה – נחקרים משוחחים אחד עם השני באמצעות הדלפות של עורכי דינם לתקשורת משום שאסור להם לשוחח בינם לבין עצמם".

"שיטה נוספת להדלפות היא כאשר עורכי הדין שמאד חשוב להם להתפרסם גם על הגב של הנחקרים שלהם עושים לעצמם פרסום ורצים מאולפן לאולפן. אז טיפ קטן בהקשר זה: תמונה או פרגון לעורך דין מאד מיוחד בעל יכולות כאלה ואחרות – תמיד תבינו את האינטרס מאחורי ההדלפה הזו. שיטה שלישית היא הגחכת החקירה בנוסח 'אין שם כלום'. אני לא נמצא בחדר החקירה אבל אם אני רואה שאלה תשובה אני גם אומר זה יכול לצאת רק מהמשטרה אבל כשאני משווה למסמך המשטרתי אני מבין שזה מישהו שרצה לשכנע את כולם שיש איזושהי הדלפה ולהשיג איזשהו הישג או שחשוב לו שיחשבו שעל זה הוא נחקר".



1 תגובות

מיין תגובות
  1. 1

    שקרן קטן ורדוד.
    כשיש לחונטה של אלשיך אינטרס לשמור על חקירה מסוימת, היא יודעת לשמור. (דוגמת עדותו של לפיד, מיני מיליון דוגמאות) ובאותו רגע שאין להם סיבה, הם בדיוק אלו שלא רק מדליפים, אלא שופכים טונות של דיסאינפורמציה לתקשורת, ובעיקר שקרים נגד ראש הממשלה, כדי לקבל את הלגיטימציה הציבורית להמשיך לרדוף אותו עד להפיכה שלטונית.